Ogólnopolskie Turnieje dla uczniów w zawodach piekarz, cukiernik, przetwórstwa mięsa

Informujemy, że Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu wraz z Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą w Poznaniu organizuje XVIII Ogólnopolski Turniej Piekarski im. Anny Butki, XVIII Ogólnopolski Turniej Cukierniczy im. Wojciecha Kandulskiego oraz XVII Ogólnopolski Turniej Przetwórstwa Mięsa im. Iwony Mossakowskiej dla uczniów w zawodach piekarz, cukiernik, przetwórstwa mięsa.
Głównym organizatorem Konkursu jest Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego.

Konkursy organizowane są dla uczniów, którzy mogą zaprezentować umiejętności nabyte podczas praktycznej nauki zawodu. Daje to możliwość podniesienia rangi zawodu, nawiązania współpracy i wymiany doświadczeń między uczniami, szkołami i zakładami.
Terminy zgłaszania się do turnieju , regulaminy oraz bieżące informacje można uzyskać na stronie internetowej szkoły www.zsps.poznan.pl .
Potrzebne informacje można otrzymać również w Wydziale Promocji Gospodarczej Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu .
W pierwszym etapie mogą wziąć udział wszyscy chętni uczniowie, spośród których wyłonieni zostaną reprezentanci do II etapu.
W II etapie wybierani są kandydaci do udziału w III etapie- ogólnopolskim .
Terminy finałów ogólnopolskich :
- Turnieju Cukierniczego 19 i 20 kwietnia 2016 roku
- Turnieju Piekarskiego 21 i 22 kwietnia 2016 roku
- Turnieju Przetwórstwa Mięsa 21 i 22 kwietnia 2016 roku

Zgłoszenia udziału należy przesyłać do Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego
61-688 Poznań ul. Warzywna 19, tel:/fax: (061) 820-00-91.

źródło: Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu